Ana Sayfa
Bölümümüz
Tarihçe

Tarihçe

Sakarya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, Kamu Yönetimi adıyla 1993 yılında kurulmuş ve 1996–1997 öğretim yılında lisans düzeyinde öğrencilerini almaya başlamıştır. İlk lisans mezunlarını 1999–2000 öğretim döneminde veren Bölümümüz, 1994–1995 öğretim döneminde Kamu Yönetimi Anabilim Dalında Yüksek Lisans Programına, 1996–1997 öğretim döneminde ise Doktora Programına başlamıştır.

2012 yılında YÖK onayıyla bölümümüzün adı Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi olarak değiştirilmiştir.

Bölümümüzde Hukuk Bilimleri, Kentleşme ve Çevre Sorunları, Siyaset ve Sosyal Bilimler ve Yönetim Bilimleri olmak üzere dört anabilim dalı bulunmaktadır.

Prof Dr. İbrahim Erol KOZAK, Prof Dr. Bilal ERYILMAZ, Prof Dr. İrfan HAŞLAK, Prof Dr. Bünyamin BEZCİ, Prof Dr. Davut DURSUN ve Prof Dr. Ferruh TUZCUOĞLU geçmiş dönemlerde bölümümüzün başkanlık görevini icra etmişlerdir. 

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde I. ve II. öğretim şeklinde iki lisans programı,  bir tezli yüksek lisans ve bir doktora programı bulunmaktadır. Ayrıca Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Mahalli İdareler ve Şehircilik ile Kentsel Dönüşüm olmak üzere üç tezsiz yüksek lisans programı bulunmaktadır.