Ana Sayfa
Duyurular
Pandemi Döneminde Eğitimde Yeni İmkanlar ve Kariyer Fırsatları Konferansı Düzenlendi

Pandemi Döneminde Eğitimde Yeni İmkanlar ve Kariyer Fırsatları Konferansı Düzenlendi

Pandemi Döneminde Eğitimde Yeni İmkanlar ve Kariyer Fırsatları Konferansı Düzenlendi

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi tarafından bölümümüz öğrencilerine yönelik Pandemi Döneminde Eğitimde Yeni İmkanlar ve Kariyer Fırsatları Konferansı 15 Haziran 2021 Salı günü düzenlendi. Arş. Gör. Dr. Onur TÜRKÖLMEZ’in moderatörlüğünde Google Meet üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilen konferansta bölüm başkanı Doç. Dr. Özer KÖSEOĞLU ve başkan yardımcısı Doç. Dr. Köksal ŞAHİN, öğrencilere pandemi döneminde değişen eğitim öğretim ortamı ile ilgili bilgiler verdi.

Pandemi Döneminde Çevrimiçi Ortama Kayan Eğitim Olanaklarında Yararlanın

Özellikle pandeminin etkisiyle yüzyüze etkinliklerin internet ortamına aktarıldığını belirten Doç. Dr. Köseoğlu, bu değişikliğin öğrenciler için bir fırsat olduğunu başta yabancı dil eğitimi olmak üzere, akademik toplantılar ve farklı alanlardaki eğitimleri almak için artık imkanların ciddi biçimde genişlediğini vurguladı. Bu bağlamda çeşitli etkinlikler, proje başvuruları ve akademik kongreler hakkında bilgilerin verildiği etkinlik öğrencilerin sorularıyla devam etti.Güz döneminden itibaren yüzyüze eğitime geçilmesinin beklendiğini ve bu durumun eğitimde var olan kalite düzeyini yeni bir ivmelenmeye sevk edeceğini belirten Doç. Dr. Şahin ise öğrencileri daima kendilerini geliştirmelerini ve özellikle iş hayatının farklı dinamiklerine hazırlamalarını önerdi.

Yeni Çift Anadal Uygulama Esasları ile ÇAP Yapılabilecek Bölüm Sayısı Artıyor

Özellikle Çift Anadal Programı esaslarında yapılan değişiklikle artık üniversitenin pek çok farklı birimindeki programlarla ÇAP yapma imkanının doğduğunu vurgulayan Özer KÖSEOĞLU, ÇAP ile ilgili bölümler arası ikili görüşmelerde sona yaklaşıldığını, 10’dan fazla programla protokollerin prensip düzeyinde hazırlandığını belirtti. Haziran ayı sonunda resmiyet kazanmasının ardından öğrencilerle paylaşılacak protokollerde öğrencilerin ÇAP yaptıkları programlarda hangi derslerden muaf olacakları ve hangi fark derslerini alacakları belirtilecek. Bu protokoller bölüm web sitesinden yayınlanarak güz yarıyılında ÇAP yapmak isteyen öğrencilerin bilgisine sunulacak.

Program öğrencilerden gelen kariyer planlama, staj, eğitim-öğretimin ileriki dönemlerdeki seyrine ilişkin soruların yanıtlanmasıyla sona erdi. Katılan tüm öğrencilerimize ve değerli hocalarımıza bölümümüz adına teşekkür ediyoruz.

 

Fotoğraflar