Asistan-Öğrenci Buluşması Gerçekleştirildi

Bölümümüz Öğrenci Topluluğu tarafından "Öğrenci-Asistan Buluşması" başlıklı bir panel-sohbet etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlikte bölümümüz Araştırma Görevlileri İlknur Rabia TÜRKÖLMEZ, Onur TÜRKÖLMEZ ve Ensar KIVRAK, akademik kariyer süreçleri hakkında öğrencilerimize bilgiler verdi.

Arş. Gör. Onur TÜRKÖLMEZ, lisansüstü eğitim olanakları, yurtiçi ve yurtdışı burslar, lisansüstü eğitim programlarına öğrenci alım koşulları hakkında bilgiler verdi. ALES ve YDS sınavlarına erken sınıflardan itibaren hazırlanılması gerektiğini vurgulayan Türkölmez, öğrencilerin iyi bir genel not ortalaması ile mezun olmalarının akademik kariyer için son derece önemli olduğuna dikkat çekti.

Arş. Gör. Ensar KIVRAK, araştırma görevliliğine atanma süreçleri, başvuru, değerlendirme, jüriler ve akademik kariyere intisap etme aşamaları hakkında bilgiler verdi. Kıvrak, genel olarak iyi bir akademisyenliğe giden yolun neyi bildiğini ve neyi bilmediğini bilmek ve bilmediği konuyu bilmediğini söylemekten çekinmemek olduğuna vurgu yaptı.

Etkinlikteki en kıdemli öğretim elemanı sıfatıyla Arş. Gör. İlknur Rabia TÜRKÖLMEZ,  göreve atanan bir araştırma görevlisinin yürüttüğü akademik ve idari iş yükü konularına değindi. Bir asistanın kanuni olarak kendisine veilen her işe azami özen göstererek yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Asistanlığın süreçleri yorucu olsa da sonunda elde edilen unvan ve yetiştirilen gençleri görmenin akademisyeni mutlu ettiğinin altını çizdi.

Akademisyen-Öğrenci arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine de değinilen etkinlikte, özellkle öğrencilerimizden daha etkin bir haberleşme ve duyuru hattı kurulması konusunda katkı ve öneriler alındı. Bu gibi etkinliklerin bilhassa asistanlar ve öğrenciler arasında daha sağlıklı bir iletişimin kurulmasına olumlu etkisi olacağı temenni edilerek etkinlik sonlandırıldı.

Katılan tüm öğrencilerimize ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğrenci Topluluğu'na katkılarından ötürü teşekkür ederiz.