Bölümümüz Öğrencileri Büyükşehir Belediyesi ve Akom'u Ziyaret Etti
Bölümümüz Öğrencileri Büyükşehir Belediyesi ve AKOM'u Ziyaret Etti

Bölümümüz Siyaset ve Kamu Yönetimi Kulübü'nden öğrenciler Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile AKOM’da bir araya geldi. Tanıtım Gezileri’nin açılışını Başkan Toçoğlu’yla birlikte yapan öğrenciler, destekleri dolayısıyla teşekkür etti. Toçoğlu, aralarında Sakarya’ya yeni gelen öğrencilerin de bulunduğu kulüp üyelerine Sakarya’nın güzelliklerini ve Büyükşehir’in çalışmalarını aktardı.

Destek teşekkürü
SAÜ Siyaset ve Kamu Yönetimi Kulübü Başkanı Züleyha Çalışkan, “Yeni kurulan bir kulübüz. Zaman zaman etkinliklerimiz için Büyükşehir Belediyesi’nin kapısını çalıyoruz. Bugüne kadar hiçbir zaman da elimiz boş dönmedik. Öğrenciye olan destekleriniz, eğitime göstermiş olduğunu ilgi dolayısıyla teşekkür ediyoruz” dedi.

AKOM’la afet yönetimine katkı
Öğrencilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Başkan Toçoğlu, öğrencilere Sakarya’yla ilgili bilgiler verdi. Toçoğlu,” Sakarya; deprem kuşağında yer alan bir şehir. Bizlerde bu noktada afet gerçeğini göz önünde bulundurarak hareket ediyoruz. İçerisinde bulunduğumuz Afet Koordinasyon Merkezi’ni inşa ederek afet yönetim altyapımızı güçlendirdik. AKOM, afet durumlarında şehre kısa sürede ulaşabileceğimiz bir merkezüssü. Ayrıca burada kesintisiz iletişim, su, enerji ve acil ihtiyaçlar için alanlar mevcut” dedi.

Çevre hassasiyeti en üst noktada
Başkan Toçoğlu, “Sakarya’da altyapıya ve çevre yatırımlarına büyük bir önem verdik. Şöyle bir iddiamız var: Sakarya’da su çeşmeden içilir. Büyükşehir Belediyesi olarak çevre konusunda hassas davranıyoruz. Şehrimizdeki atıkların yüzde 78’ini arıtma tesislerinde arıtarak doğaya veriyoruz. Sakarya Nehri’ni, Sapanca Gölü’nü ve Karadeniz’e atıkların karışmasını önledik. Sahillerimizde Mavi Bayrak dalgalanıyor. SEKAY ile 100 milyonluk bir yatırımını hayata geçirerek bölgenin en büyük çevre yatırımını gerçekleştiriyoruz” dedi.

Mutlu bir kent inşaası
Sakarya’nın mimari anlayışına da açıklamalarında yer veren Başkan Toçoğlu, “Yatay mimariyi önemsiyoruz. Şehrimizde uyguladığımız kat sınırlaması hem depreme hazırlık hem de yeni bir şehircilik anlayışının doğmasını sağladı. Hep söylerim: her şehir birbirine benzemek zorunda değil. Sakarya’da insanlar gökyüzüyle temas edebilsin, toprakla ilişkisi hiç kesilmesin istiyoruz. Şehirciliği asla yüksek binalar yapmak olarak görmedik. Bizim şehircilik anlayışımız insanların içinde yaşamaktan mutluluk duyduğu bir kent inşa etmek” dedi. Toçoğlu öğrencilere, “Zamanınızı iyi değerlendirin. Derslerinizi ihmal etmeyin. Ülkemizin nitelikli insanlara ihtiyacı var. Kendinizi her alanda geliştirin” diyerek sözlerine son verdi.