Katılım, Konaklama ve Seminer Bilgileri

Katılım, Konaklama ve Seminer Bilgileri

16 Eylül 2015 Çarşamba günü Prof. Dr. Göktuğ Mörçöl tarafından verilecek olan seminere ve 17-18 Eylül 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan çalıştaya katılacak tüm katılımcıların Katılım Formu'nu doldurarak 28 Ağustos 2015 Cuma gününe kadar ddemirol@sakarya.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir.

Çalıştay katılımcılarının konaklama masraflarını azaltmak amacıyla Sakarya Üniversitesi Kırkpınar Eğitim ve Konaklama Tesisi ile anlaşılmıştır. Tesislerde kalmak isteyen katılımcılar; Konaklama Formu'nu doldurarak 28 Ağustos 2015 Cumagününe kadar ddemirol@sakarya.edu.tr adresine göndermelidir. Tesislerden Kampüse ulaşım, Sakarya Üniversitesi tarafından sağlanacaktır. Tesisler hakkında ayrıntılı bilgiye http://www.sostesis.sakarya.edu.tr/tr adresinden ulaşılabilir.

Çalıştay, 16-18 Eylül 2015 tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsünde yer alan Kültür ve Kongre Merkezinin 2 No’lu Salonunda gerçekleştirilecektir. Kampüse otobüs ile ulaşım, Sakarya Terminal’inden 29 numaralı belediye otobüsü veya firmaların Kampüs servisleri yoluyla sağlanmaktadır.

YÖNTEM SEMİNERİ

Penn State Harrisburg Üniversitesinden Prof. Dr. Göktuğ Morçöl tarafından “Kamu Politikaları Çözümlemelerinde Yöntem Sorunları” başlıklı bir günlük seminer verilecektir. Seminere katılmak isteyenlerin “Katılım Formu”nda ilgili bölümü doldurması gerekmektedir.

Seminer Programı

Sabah Oturumu (09:00 – 12:30)

Öğleden Sonra Oturumu (14:00 – 16:30)

- Kamu politikaları çözümlemelerinde yöntem neden önemlidir?

- Kamu politikaları çözümlemelerinin tarihi

- Temel sosyal bilim yöntemleri

- Kamu politikaları çözümlemelerine özgü yöntemler

- Kamu politikaları çözümlemelerinin bugünü ve geleceği (karmaşık ağ yönetişimi, büyük veri, sosyal ağ analizi, fail temelli simülasyonlar, nedensel analiz, yorumsamacılık ve nitel analiz)