Ana Sayfa
Öğrenciler İçin
Öğrencilerimizin Dönem Boyu İhtiyaç Duyacağı Önemli Bilgiler

Öğrencilerimizin Dönem Boyu İhtiyaç Duyacağı Önemli Bilgiler

Öğrencilerimizin dönem boyu ihtiyaç duyacağı önemli bilgiler burada derlenmiştir.

Öğrenci DanışmanlıklarıÖğrenci Danışmanları, öğrencilerimize akademik ve idari konularda rehberlik etmek ve eğitim hayatlarının bölümümüzde geçen kısmını verimli geçmesinde yardımcı olmak amacıyla görev almaktadırlar. Danışmanlar öğrencilerimizin giriş yıllarına göre gruplanmıştır. 

Mezuniyet KoşullarıGiriş yıllarına göre öğrencilere uygulanacak mezuniyet esasları öğrenci işleri daire başkanlığı tarafından Eylül 2014 itibariyle yeniden kararlaştırıldı. Sene uzatan öğrencilerin değişen sistemden mağdur olmaması ve ek yükümlülük altına alınmaması için uygulamada giriş yılına göre farklılaşmaya gidildi. Aşağıdaki notta belirtilen düzenlemeler giriş yıllarına göre uygulanacaktır. 

Ders Programları: 2014 - 2015 Bahar Yarıyılı Ders Programı'na SABİS üzerinden http://dersprogramlari.sabis.sakarya.edu.tr/adresinden ve bölüm web sitesinden ulaşabilirsin.

Staj:  Bölümümüz öğrencileri kamu kurumlarında veya özel sektörde staj yapabilirler. Staj 8. yarıyıl boyunca 15 AKTS değerinde seçimlik bir ders (KYO499 MESLEKİ UYGULAMA) olarak alınır. 

SAUPORT Kullanım KılavuzuKarma Öğretim Lisans ve Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans Programlarının eğitiminin yapıldığı SAUPORT portalının kullanım kılavuzları yayınlanmıştır. 

Yabancı Öğrenciler: Yabancı Öğrencilerin üniversite eğitimi boyunca karşılaşacağı sorunlar ve bürokratik prosedürler hakkında yardımcı olmak üzere Yüksek Lisans ve Doktora düzeyindeki Öğrenci Asistanlardan Mentorlar belirlenmiştir. 

Üniversite Ortak Seçmeli Dersleri:Üniversite Ortak Seçmeli Derslerinin  Öğretim Elemanları ve derslerin işleneceği mekan bilgileri ilan edilmiştir.