Bölüm Başkanından

Siyaset ve kamu yönetimi tüm toplumun ortak ihtiyaçlarının karşılandığı ve sorunlarının çözüldüğü bir alanlardır. Dolayısıyla, toplumun her bir ferdi bu alanların içinde yer almaktadır.

Siyasetin ve kamu yönetiminin önemi, düşünce ve uygulama olarak giderek artmaktadır. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü olarak amacımız, teorik olarak kamu yönetimi düşüncesindeki gelişmeleri araştırmak, yorumlamak, sorgulamak ve bunların uygulamalarını analiz ederek öğrencilerimizin bu alana ilişkin bilgi düzeylerini geliştirmek ve onları hayata hazırlamaktır.

Bu kapsamda, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü sadece lisans düzeyinde değil, yüksek lisans ve doktora seviyelerinde de Türkiye’de önemli bir konuma sahiptir. Bölümümüz, son yıllarda, lisans ve yüksek lisansta açılan yeni programlarla uzaktan öğretim modelini başarıyla uygulayarak diğer kamu yönetimi bölümleri arasında fark yaratmaktadır. Bölümümüz öğretim elemanları tarafından üretilen bilimsel ve akademik çalışmalarla kamu yönetimi disiplinine de ciddi katkılar sağlamaktadır.

Eğitim–öğretim faaliyetlerinde öğrencilerimizi hizmetten yararlananlar olarak memnun etmek ve bilimsel etkinliklerin kalitesini arttırmak en önemli amacımızdır. Bu konuda öğrencilerimizden gelecek olan değerlendirme ve önerilere her zaman açığız.

Amacımız yalnızca öğretim değil, aynı zamanda öğrenci merkezli araştırma ve geliştirme faaliyetlerine dayalı interaktif bir anlayışı geliştirmektir.

Öğrencilerimizi hayata hazırlamak için geniş olanaklar sunmaya çalışmaktayız. Gerek ders aşamasında gerekse bilimsel etkinliklerde öğrencilerimizin sürece katılmasını destekleyecek yöntem ve programlar uygulamaktayız.

Bölümümüz Erasmus ve Farabi değişim programlarını aktif olarak kullanmakta, uluslararası öğrenci ve akademisyen değişimine büyük önem vermektedir.

Üniversite eğitimi, hayatta yapılacak görevlerle ilgili bir hazırlık eğitimi şeklinde düşünülmelidir. Çünkü hayat sürekli bir öğrenme ve gelişme sürecidir.

Bu anlayışla, yeni öğretim yılımızın tüm öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimiz için başarılı olmasını diliyorum.

Prof. Dr. Köksal ŞAHİN