Bologna Sürecinde Kamu Yönetimi Öğretimi Çalıştayı

Bologna Sürecinde Kamu Yönetimi Öğretimi Çalıştayı

Sakarya Üniversitesi’nde ‘Bologna Sürecinde Kamu Yönetimi Öğretimi Çalıştayı’ düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kamu Yönetimi Bölümü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından organize edilen “Bologna Sürecinde Kamu Yönetimi Öğretimi Çalıştayı” 27 Haziran 2011 Pazartesi günü, Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde gerçekleştirildi.

Türkiye’deki farklı üniversitelerin Kamu Yönetimi Bölüm Başkanları, Bölüm Başkan Yardımcıları ve Öğretim Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen Çalıştayda Kamu Yönetimi Bölümlerinin lisans ve lisansüstü düzeyde anabilim dalları, ders planları, eğitim politikaları, program çıktıları ve ders çıktıları ile internet destekli öğrenmenin kamu yönetimi eğitimine etkileri gibi konular tartışıldı.

Akademik bir çalışma olmanın yanı sıra daha çok pratik ihtiyaç ve sorunlardan yola çıkılarak düzenlenen Çalıştay 4 oturumda gerçekleştirildi. Çalıştayın ilk oturumunda, “Kamu Yönetimi Bölümlerinin Akademik Yapısı”, ikinci oturumda“Kamu Yönetimi Bölümlerinin Akademik Yapısı” üçüncü oturumda, “Bologna Sürecinde Kamu Yönetiminde Öğrenci Yeterlilikleri ve Program Çıktıları” ve son oturumda “Kamu Yönetimi Bölümlerinde Öğretim Sistemleri” konuları ele alındı.

Çalıştaya katılan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas Bologna sürecinde Sakarya Üniversitesi’nin tecrübelerini aktardı.

Çalıştay sonucunda fikir birliğine varılan konular bir rapor haline getirilerek Türkiye’de kamu yönetimi öğretiminin gelişmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Fotoğraflar